Tävlingsbidrag: Anna Bowall ”Ja må du leva”

Ingen vet vad tindrande ögon är på riktigt om man inte någon gång själv har haft de. Hur man själv känner sin egen blick bränna igenom sten, glittra som solskimret när de reflekteras i vattnet. När alla känslor svämmar över på en och samma gång. När du får träffa din familj efter en lång tid, när U21-truppen i fotboll vinner VM eller när din partner ler. När du dansar som det vore din sista dag i livet ensam i köket, när du sjunger din favoritlåt i duschen eller umgås med människor som uppskattar dig lika mycket som du uppskattar dom. Men även när det är extrapris på naturgodis, när Jojo Moyes släppte en novellsamling eller är netflix har tagit in en bra serie!

Lycka finns i så många olika former och alla kan hitta den, ibland behöver du inte ens leta. för den bästa lyckan kommer naturligt! Det behöver inte bara vara något som får dig att skratta, det kan också vara något som gör dig stolt eller får dig att känna dig älskad. Så det finns verkligen inget som kan slå den känslan! Det är som champagne, poppers och fyrverkerier i magen på en och samma gång som rusar ändå ut i fingertopparna! Det känns som Pharrell Williams “Happy”

För mig kan det kännas som ett sug att vilja göra något galet, ut på äventyr, gärna ta med mig hela världen. För visst finns det perioder när man är nere på botten, samtidigt som man ser samhällen och liv falla sönder ute i media. Men tack vare lyckans kraft orkar man fortsätta och det får mig att vilja ta varenda människa i hand som vandrar på denna jord och dansa i regnet. Som Jennifer Lopez, Claudia Leitte och Pitbull’s “We Are One”.

Absolut kommer det finnas människor runt omkring dig som vill att du ska sitta ner och var tyst. Men, du! Lyssna inte. Sjung lite högre så att dom där bak verkligen hör! För på samma sätt som ett ruttet äpple får de andra äpplena i samma korg att ruttna, får din lycka andra att le! Gör din grej! Släpp sociala medier, gilla-markeringar, ideal och hat! Vi alla kan var solsystemets centrum, det är bara att resa sig upp och glänsa. för det kan vi alla! Som Ceelo Green’s “F**k You”

Vad gör dig glad? Är de när du får ligga hemma ensam eller med någon, kolla på film, ta ett glas, lyssna på musik eller kanske laga mat tillsammans? Härligt! Men det är precis lika okej att ta sig ut till en klubb vid klockan elva och släppa vardagen. Sluta ögonen och låta rytmen sjunka in, släppa loss och vilja stanna tiden. Skratta tills magen värker, dansa till natten blir dag, drinkarna taket och inte bry sig om vakterna kör ut dig långt efter stängning. Det är okej. All lycka är rätt på alla sätt och vis! Som Rihannas “Don’t Stop The Music”

För mig är lycka mina två hundar, min familj, hästarna och mitt livs kärlek. Men på de, även allt ovanstående! För som jag sagt, finns lycka i så många former. Som sodastreamad kärlek! Att kunna bli eskorterad på finmiddag med samma person man kan brottas med hemma på vardagsrumsgolvet så att man byter både näsa och revben med är också lycka, för mig. Men visst, mellan alla dessa rus finns det falluckor, dock finns det alltid en väg upp. För vi behöver kontraster, stjärnor behöver mörker för att lysa! Livet är en musikal och först ut är Darins “Ja må du leva”.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s